سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

93/2/11
10:0 ص

در ماهاه های گذشته نوعی آگاه سازی به افکار عمومی در خصوص جشنواره بقراط و جایزه ارایه شده به سازمان بهزیستی صورت گرفت . در این پست نیز نوعی آگاه سازی در خصوص اقدام سازمان بهزیستی برای اخذ استاندارد ایزو 14000 در سال 1392، بشرح زیر صورت می پذیرد.


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، در برگزاری هشتمین همایش بین‌المللی مدیریت سبز که با حضور تعدادی از سفیران خارجی مقیم تهران و رییس بنیاد جهانی انرژی در مرکز همایش برج میلاد برگزار شد، سازمان بهزیستی کشور در راستای اجرای ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه کشور جمهوری اسلامی ایران، با تأیید اتحادیه اروپا موفق به اخذ گواهینامه ایزو 14000 دفتر کار سبز با سطح نقره شد.

یادآوری می‌شود، توسعه پیش‌فرض‌های نوین مدیریت در سطح ملی برای دستیابی به اهداف متعالی کشور، تداوم فرآیند تربیت کارشناسان و مدیران با پیش‌فرض‌های نوین مدیریتی، ارائه مدل‌ها و سیستم‌های نوین مدیریت و ایجاد هم‌زبانی و نزدیکی مدیران و کارشناسان عملیاتی و ستادی برای ارائه خدماتی برتر به جامعه محورهای برگزاری این همایش بوده است(برگرفته از سایت بهزیستی کشور در تاریخ 9/11/92).

به منظور درک بهتر موضوع توسط خوانندگان و کارشناسان و مدیران محترم، در چند گام متوالی اقدام به تشریح استاندارد 14000 ، ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه و در نهایت بنیاد جهانی انرژی می گردد.

 

* ایزو 14000 و زیر مجموعه آن چیستند( تعریف و مفاهیم):

ایزو 14000 (ISO 14000) مجموعه ای از استاندارد های بین المللی (ISO) درباره مدیریت محیط زیست بوده و این استاندارد، چهارچوب مناسب برای توسعه یک سیستم مدیریت محیط زیست و برنامه های رسیدگی به آن را در اختیار ما می قرار می دهد . دانشنامه آزاد ویکی پدیا بیان می دارد که ایزو 14000 در ارتباط با مدیریت محیطی است و برای کمک به شرکت و یا موسسه در به حداقل رساندن نارسایی‌ها و صدمات وارده به محیط ( مانند ایجاد تغییرات آب و هوایی مضر، آلوده سازی آب و خاک و هوا) با در نظر داشتن قوانین رسمی دولت‌ها و قوانین جهانی در رابطه با حفظ محیط زیست می‌باشد. از طرف دیگر ، امروزه مبحث مدیریت محیط زیست به دلایل عدیده همانند رشد شدید جمعیت انسانی ، رشد فزاینده آلودگی های زیست محیطی ، تخریب و کاهش منابع طبیعی ، فقدان آب و غذای کافی ، فقر و فقرزایی جهانی ، مصرف و مصرف زایی ، مطرح شدن مقوله توسعه پایدار و غیره ، ابعاد فرا ملیتی یافته و از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است .لذا ، خانواده استانداردهای ایزو 14000 از سال 1996 مورد توجه جدی قرار گرفته و گوناگونی ویژه ای پذیرفته اند. برخی از استانداردهای اصلی آن عبارتند از:

ایزو 14001 (این استاندارد به منظور ایجاد توازن بین دو هدف حفظ سود آوری و کاهش اثرات زیست محیطی، طراحی شده است . این بدان معناست که سازمان می تواند جنبه هایی از حرفه خود را که بر روی محیط زیست تاثیر می گذارند شناسایی نموده و از قوانینی که مربوط به مشاغل و وظایف سازمان می شود ، اطلاع حاصل کند. قدم بعدی هدف گذاری برای پیشرفت و مدیریت برنامه ها برای دستیابی به آن به همراه بررسی منظم وضعیت می باشد.)، ایزو 14004 (این استاندارد راهنمایی برای ایزو 14001 بوده و در آن، شرایط و الزامات و جزئیات ایزو 14001 مورد بررسی قرار گرفته ‌است. این راهنمایی‌ها، برای الزامات چگونگی مدیریت محیطی و همچنین بررسی و کنترل عملیات محیطی، به کار می‌رود) ، از دیگر شاخه های این استاندارد می توان به سری ایزو 14020(برچسب‌های محیطی) ، ایزو 14030(پرداختن به بحث بررسی نتایج و عواقب تولید محصولات) ،ایزو 14031(ارزیابی شرایط محیطی) ، سری ایزو 14040 یعنی ایزو 14040 تا 14044(ارزیابی چرخه حیات که به بحث در مورد زمینه‌های مدیریت محیطی می‌پردازد) ، ایزو 14050(واژه نامه و تعاریف) ، ایزو 14062( به بحث درباره ایجاد بهبود در محیط می‌پردازد) ، ایزو 14063(این ایزو به ایزو 14020 الحاق شده و درباره عواقب و تاثیرات محیطی می‌پردازد)،ایزو 14064 شماره یک سال 2006(مربوط به گازهای گلخانه‌ای - تعارف و راهنماهایی برای دفع و نابودی گازهای گلخانه‌ای ارائه می‌دهد) ، ایزو 14064 شماره دو سال 2006(مربوط به گازهای گلخانه‌ای) ، ایزو 14064 شماره سه سال 2006(مربوط به گازهای گلخانه‌ای - مربوط به راهنمایی‌هایی در زمینه ارزیابی و تشخیص اظهارنامه گازهای گلخانه‌ای) ، ایزو 19011(این ایزو به تبیین قوانین ممیزی برای هر دو نوع ایزو 14000 و 9000 می‌پردازد. این ایزو جایگزین ایزو 14001 شده‌است) و غیره .

برخی از مهمترین مزایا و اهمیت استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی ایزو 14001عبارتند از: اطمینان از حفاظت محیط زیست « در سطح محلی، ملی، منطقه ای وجهانی » ، بهبود روش های مدیریت، به ویژه ترویج و ترغیب فعالیت مدیریت محیط زیست و بهبود ارتباط برون و درون سازمانی، ایجاد اعتبار و مقبولیت بدلیل ورود به سیستم های مدیریت زیست محیطی در سطح جهانی توافق ، کاهش مصرف منابع طبیعی و مواد اولیه ، کاهش مصرف انرژی ، کاهش ضایعات و پسماندها و استفاده از روش های بازیافت ، افزایش رعایت مقررات و قوانین زیست محیطی ، آمادگی و واکنش در وضعیت اضطراری ، کاهش شکایات، جریمه ها و مجازات ها ، حذف دوباره کاری ها ،ارتقاء بهره وری به دلیل استفاده از منابع انسانی، طبیعی، اقتصادی و بازدهی کالا و خدمات ، بهبود ایمنی و بهداشت ، بهبود کیفیت محیط زیست طبیعی و انسانی و حصول به توسعه پایدار . شرکت ها و انجمن هایی که در آن ایزو 14001 کاربرد دارد را می توان بشکل خلاصه شامل موارد زیر دانست :

-          شرکت های کوچک و شرکت های بزرگ چند ملیتی

-         تجارت هایی که ریسک کار آن ها بالاست

-         صنایع تولید، پردازش و خدماتی از جمله دولت های محلی

-         تمام بخش های خصوصی و دولتی صنعتی

-         تولید کنندگان تجهیزات اصلی و تامین کنندگان آن ها

پس از آشنایی با استانداردهای زیست محیطی، نوبت به آشنایی با ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه می رسد.

* ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه کشور چه می گوید:

ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه بیان می دارد که : کلیه دستگاه های اجرائی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موظفند جهت کاهش اعتـبارات هزینه‌ای دولت، اعمال سیاست های مصرف بهینه منابع پایه و محیط زیست برای اجرای برنامه مدیریت سبز شامل مدیریت مصرف انرژی، آب، مواد اولیه و تجهیزات (شامل کاغذ)، کاهش مواد زائد جامد و بازیافت آنها (در ساختمان ها و وسایط نقلیه) طبق آئین‌نامه‌ای که توسط سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت با همکاری دستگاه های ذی‌ربط تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید اقدام نمایند.

آیین‌نامه اجرایی ماده (190) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در ماده دوم خود، بیان می دارد: دستگاه های اجرایی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موظفند اقدامات زیر را برای تحقق اهداف برنامه مدیریت سبز انجام دهند: الف) اطلاع‌رسانی و ارتقای آموزش کارکنان در زمینه برنامه مدیریت سبز ،ب )بهینه‌سازی مصرف انواع حامل‌های انرژی ، ج ) بهینه‌سازی مصرف آب ، د)کاهش مصرف کاغذ با توجه به نوع فعالیت دستگاه ها و مؤسسات ، هـ )مصرف بهینه مواد اولیه، مواد مصرفی و تجهیزات ، و) کاهش تولید پسماند از طریق بهره‌گیری از فناوری‌های مناسب و افزایش بهره‌وری ، ز) بهبود نظام تعمیر و نگهداری وسایل و تجهیزات به جای تعویض ، ح ) بازیافت ضایعات، تصفیه و بازچرخانی آب با سیستم‌های مناسب ، ط ) استفاده از فناوری‌های پاک و سازگار با محیط زیست ، ی) کاربرد مواد مصرفی سازگار با محیط زیست ، ک ) مدیریت پسماندهای جامد با تأکید بر تفکیک از مبداء.

همانگونه که ملاحظه می شود ، آیین نامه مذکور در شش ماده تدوین شده و هیچ کجای آیین نامه اشاره ای به اخذ گواهینامه ایزو توسط یک دستگاه دولتی ندارد و اصولا اخذ چنین گواهینامه هایی مخصوص شرکت ها ( عمدتا خصوصی) می باشد.

* جایزه بنیاد جهانی انرژی چیست ؟

جوایز جهانی انرژی (یا جوایز جهانی برای توسعه پایدار) توسط بنیاد جهانی انرژی به طور سالانه اعطا می شود. هدف از این کار به رسمیت شناختن پروژه هایی است که «استفاده دقیق و مقرون به صرفه از منابع و به کارگیری منابع انرژی جایگزین» را ارائه داده اند. برندگان این جوایز در یکی از مقوله های زمین، آتش، آب، هوا و جوانان، توسط پنلی از اعضای سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد، بانک جهانی و شورای انرژی های تجدید پذیر اروپا انتخاب می شوند.

نظر وبلاگ در خصوص مطالب فوق(وبلاگ حاضر تابع قوانین رسمی کشور و معتقد به رعایت اخلاق حرفه ای بوده و قصد توهین یا هجمه بر هیچ فرد ، گروه و یا سازمانی را نداشته و حق سازمان بهزیستی و هر ذی نفع حقیقی و حقوقی دیگری برای ارسال جوابیه و ارایه هرگونه توضیح مستند با در نظر گیری قوانین و رعایت اصول اخلاقی محفوظ است . انتخاب و تشریح اخبار خاص نیز در راستای اصلاح انحرافات ، کج روی ها، کاستی های احتمالی و موارد همانند صورت پذیرفته و توسعه و تقویت حوزه بهزیستی و خدمات رسانی و خدمات گیری حرفه ای ، مد نظر دست اندرکاران وبلاگ می باشد ):  

 بر اساس توضیحات ارایه شده ، خواهشمندیم سازمان بهزیستی بفرمایند که جایگاه قانونی و اولویت برنامه ای اخذ استاندارد ایزو 14000 ، چه بوده است؟ هزینه اخذ استاندارد و نشست برگزار شده چقدر بوده است؟ نا شرکت پیمانکار یا فرد حقیقی که با آن اقدام به انعقاد قرارداد شده چه می باشد؟

ضمنا در آیین‌نامه اجرایی ماده (190) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در ماده دوم ، بیان شده: دستگاه های اجرایی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موظفند اقدامات زیر را برای تحقق اهداف برنامه مدیریت سبز انجام دهند: الف) اطلاع‌رسانی و ارتقای آموزش کارکنان در زمینه برنامه مدیریت سبز ،ب )بهینه‌سازی مصرف انواع حامل‌های انرژی ، ج ) بهینه‌سازی مصرف آب ، د)کاهش مصرف کاغذ با توجه به نوع فعالیت دستگاه ها و مؤسسات ، هـ )مصرف بهینه مواد اولیه، مواد مصرفی و تجهیزات ، و) کاهش تولید پسماند از طریق بهره‌گیری از فناوری‌های مناسب و افزایش بهره‌وری ، ز) بهبود نظام تعمیر و نگهداری وسایل و تجهیزات به جای تعویض ، ح ) بازیافت ضایعات، تصفیه و بازچرخانی آب با سیستم‌های مناسب ، ط ) استفاده از فناوری‌های پاک و سازگار با محیط زیست ، ی) کاربرد مواد مصرفی سازگار با محیط زیست ، ک ) مدیریت پسماندهای جامد با تأکید بر تفکیک از مبداء.

بهزیستی کدامیک از وظایف یازده گانه را انجام داده و می دهد؟ آیا این وظایف در کلیه سطوح سازمان بهزیستی شامل ستاد ، استان ها و ادارات شهرستانی انجام می شود یا تنها مربوط به ساختمان پارک شهر است؟ اگر ناظر یا ارباب رجوع سازمان گزارشی مبنی بر عدم اجرای بندهای یازده گانه ارایه کرد، بهزیستی چه جوابی دارد ؟ و .....

آقای دکتر هاشمی عزیز ، شو بس است . وظایف یازده گانه را آیا واقعا مدیران و کارشناسان ساختمان اصلی بهزیستی یعنی ساختمان شهید فیاض بخش، انجام می دهند؟ بیایید با هم مروری مجدد داشته باشیم:

الف) اطلاع‌رسانی و ارتقای آموزش کارکنان در زمینه برنامه مدیریت سبز آیا انجام شده چقدر و کجا؟

ب)بهینه‌سازی مصرف انواع حامل‌های انرژی بهینه سازی مصرف سه شاخص ساختمانی ، تاسیساتی و انسانی دارد، چقدر و کجا ؟

ج) بهینه‌سازی مصرف آب ایضا

د)کاهش مصرف کاغذ با توجه به نوع فعالیت دستگاه ها و مؤسسات چقدر و کجا و به چه شیوه ای( شاید ما درس بگیریم و خودمان را اصلاح کنیم).؟

هـ )مصرف بهینه مواد اولیه، مواد مصرفی و تجهیزات به چه روش، چه اندازه و کجا؟

و) کاهش تولید پسماند از طریق بهره‌گیری از فناوری‌های مناسب و افزایش بهره‌وری چقدر و کجا؟

ز) بهبود نظام تعمیر و نگهداری وسایل و تجهیزات به جای تعویض چقدر و کجا؟

ح ) بازیافت ضایعات، تصفیه و بازچرخانی آب با سیستم‌های مناسب چقدر و کجا؟

ط) استفاده از فناوری‌های پاک و سازگار با محیط زیست نام ببرید؟

ی) کاربرد مواد مصرفی سازگار با محیط زیست نام ببرید؟

ک ) مدیریت پسماندهای جامد با تأکید بر تفکیک از مبداء کی و چگونه؟

برای پاسخ قانع کننده ، منتظر بوده و می باشیم؟       یا علی


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
بهزیستی ، اخبار بهزیستی ، ficdsjd ، علی ربیعی ، بهزیستی پرس ، hofhv ficdsjd ، آسیب اجتماعی ، اعتیاد ، فقر ، متادون ، کمپ ، وزیر تعاون ، فقرزدایی ، رفاه اجتماعی ، aofhv ficdsjd ، ترک اعتیاد ، ربیعی ، قلی نیا ، مواد مخدر ، نقد بهزیستی ، همایون هاشمی ، کودکان کار ، کودکان خیابانی ، معلولان ، کودک آزاری ، کودکان کار ، مجلس شورای اسلامی ، دکتر قلی نیا ، شهرداری ، طلاق ، پیشگیری ، دیوان عدالت اداری ، داستانک ، درد ، حاشیه ، حقوق معلولان ، پزشک محوری ، جرم ، جک ، تغییر مدیر بهزیستی ، بودجه 93 ، بودجه بهزیستی ، انتصابات مدیریتی ، اس ام اس خنده دار ، اعتیاد زنان ، طنز ، زنان سرپرست خانوار ، سازمان بهزیستی ، ساماندهی کودکان خیابانی ، سیاست اجتماعی ، احمدی نژاد ، دکتر عزیزی ، سبد کالا ، لطیفه ، مدیریت بهزیستی ، مراکز بازتوانی ، مرگ 15 کودک ، مرکز توسعه پیشگیری ، کمیسیون اجتماعی ، فاطمه آلیا ، فکاهی ، صابری ، فحشا ، کمیسیون اجتماعی ، کودک خیابانی ، کودک کار ، مناسب سازی ، معلولیت ، مشایی ، کودکان خیابانی ، کودکان بی سرپرست ، کودکان معلول ، کور ، مشکلات بهزیستی ، مشکلات معلولین ، مصلحت‌اندیشی ، معصومه ابتکار ، معلول ، معلولین ، من یک روحانی هستم ، ناامیدی ، نابینا ، نارمک ، نارمک ، ناصر کاشانی ، نامه دویست تن از مددکاران اجتماعی ، نان یتیم ، ناهنجاری‌های ژنتیکی ، ناکارآمدی سازمانی ، نرگس پرستاری ، نظارت بر مهدها ، نظرات معلولین ، نفریه ، نقاشی ، همخانه ، همیار نوروزی ، وازدگی کارکنان ، وال استریت ، وبسایت های سازمان بهزیستی ، وبلاگ ، وجدان بیدار ، نمایندگان مجلس ، نوبت بهزیستی ، نورروز ، نیت بازدیدکنندگان ، هاشمی ، هدفمندسازی یارانه ها ، هدفمندی یارانه ها ، هزینه انتقاد ، هزینه ایاب و ذهاب ، هلال احمر ، همایش ملی ، مهد ستایش ، مهد سه ستاره ، مهد کودک ، کمربند ، کمیته امداد ، متولی حوزه اجتماعی ، مجلس ، کودکان بد سرپرست ، کودکان بهزیستی ، کمیسیون اجتماعی مجلس ، کنش سیاسی ، کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست ، وظایف بهزیستی ، وعده های بهزیستی ، وعده های همایون هاشمی ، یارانه اعتیاد ، یارانه برگ مشاوره ، یارانه نگهداری ، یتیم ، یتیم خانه ، یک چلوکبابی بزنیم ، کار مفید ، کارتن خواب ، کارتن خوابی زنان ، کاندیدای دولت ، کاهش فقر ، کرامت انسان ها ، فراکسیون حمایت از حقوق معلولین ، فراکسیون دفاع از حقوق معلولین مجلس ، فرزند خواندگی ، فرزند معلول ، فرزندان بهزیستی ، فروش املاک و اموال مازاد ، فساد اقتصادی ، فساد سازمانی ، فساد مالی ، فعالیت انتخاباتی ، صرفه جویی اعتبارات هزینه ای ، ضعف مدیریت ، ضعف مدیریت بهزیستی ، طرح تکریم ارباب رجوع ، طرح رسیدگی به اموال مسئولان ، طرح همیاران ، علی لاریجانی ، علی کریمی ، غلو درمانی ، غنیمت خوار ، قالیباف ، قانون برنامه پنجم ، قانون جامع حمایت معلولان ، قانون حمایت از معلولان ، فاطمه دانشور ، فقر زدایی ، فقر و فحشا ، کهریزک ، کودکان بی شناسنامه ، فیلم ، قوه قضاییه ، کار جهادی ، کفش پاره ، مرکز نارمک ، مستمری ، مستمری بهزیستی ، مستند ، مراکز مشاوره ، مراکز نگهداری ، مردار ، مدیریت سبز ، مدیریت محیط زیست ، مدیریت نمایشی ، ماده 190 ، مال نامشروع ، ماه عسل ، مجید ابهری ، مجید رضازاده ، محرومیت زدایی ، محمود محمد زاده ، مددکار ، مددکاران اجتماعی ، مدیر بهزیستی ، مدیر کل ، گرسنگی ، گرسنگی و سیری ، گرمخانه ، گروه همیار ، گزینه های روی میز ، گمرک ، لایحه بودجه ، لبخند ، لبنان ، ستاد انتخاباتی ، سرقت ، سرقت از بیت المال ، سرما ، سریال آوای باران ، سعید شبستری ، سفرهای استانی ، سفیران طلایی ، سفیران طلایی بهزیستی ، سلامت جسمی ، سلامت روانی معنوی و اجتماعی ، سمینار درمانی ، سنگدل ، سهام دار شدن ، سو استفاده فصل پنج بودجه ، سواستفاده ، سوال از رییس سازمان بهزیستی ، سوره ماعون ، سوژه ، سونامی کودکان کار ، رسول طالبی ، رئیس سازمان بهزیستی ، رانندگی ، راه چمنی ، راهبردهای تحول آفرین ، راهکارها ، رفت و آمد معلولان ، روحانی ، روز پدر ، روزنامه ایران ، روسپی گری ، رویا احمدیان ، رییس آینده بهزیستی ، رییس جمهور ، زنان خودسرپرست ، زنان روسپی ، سید سعید آرام ، سید منتظر شبر ، سیستان و بلوچستان ، شب های ناامیدی ، شبه خانواده ، شبیه پدر ، شبکه معلولین ، شعار ، شعار درمانی ، شعر ، ساماندهی کودکان کار و خیابانی ، سازمان نظام روانشناسی ، زنان معلول ، زهرا نوپرست ، زیر ساخت ، سازمان بازرسی ، عاطفه ، عذرخواهی رئیس جمهور ، عراق ، عروسک ، عزیزی ، عصر خبر ، عقب‌ماندگان جسمی و حرکتی و ذهنی ، علمداری ، شهرداری تهران ، شهریه مهد کودک ، شهید ، شورای شهر ، شیرخوارگاه آمنه ، شکایت از رسانه ، شکایت حقوقی ، اعتیاد مردان ، اعتیاد کودکان ، افزایش حقوق ، افشاگری ، افکار عمومی ، اقدامات بهزیستی ، الگوهای ترک اعتیاد ، امام رضا ، امنیت شغلی ، امور اجتماعی ، انتصابات ، استانداری ، استخدام سه درصد معلولان ، اشتغال ، اشتغال فرزندان تحت سرپرستی بهزیستی ، اشتغال معلولان ، اصحاب حلقه ، اعتبارات استانی ، اعتراض ، آسیب نوظهور ، آسیب‌دیدگان اجتماعی ، آسیب‌های اجتماعی ، آقا میری ، آمار آسیب ها ، آمار غیر واقعی ، آموزش شهروندی ، آموزش و پرورش ، آیین نامه اجرایی ماده 190 ، ابوالحسن فقیه ، اتباع خارجی ، اتهام بهزیستی ،
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ