92/11/24
6:0 ص
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از روزنامه تهران امروز ؛ عدم معرفی رئیس جدید سازمان بهزیستی از نظر مردم هم دور نمانده و در بخشی از سایت تدبیر 24 که بهنام مشاوران مجازی راهاندازی شده است مردم پیشنهادات و نظرات خود را در مورد مشکلات سازمان بهزیستی با علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی مکاتبه و ارائه کردهاند که هنوز پاسخی دریافت نکردهاند.
براساس این گزارش کارمندی در تاریخ 19/ 08/ 1392 برای علی ربیعی مینویسد: جناب آقای وزیر با سلام و خسته نباشید، میدانیم حوزه کاری وزارتخانه جنابعالی گسترده و حجم کارهای شما زیاد است، ولی این دلیل نمیشود سازمان بهزیستی و امور معلولان و ایتام در اولویت قرار نگیرد، کارکنان بهزیستی بیصبرانه منتظر تغییرات اساسی در مدیریت سازمان بهزیستی هستند، و این حق را از حضرتعالی مطالبه دارند، بهجد پیگیر آن هستند. گذشت زمان بهنفع معلولان نیست، بهنفع شما آقای وزیر هم نیست، همراهی و همدلی معلولان را با خود داشته باشید بهتر از همراهی رئیس سازمان بهزیستی است. رضایت معلولان از شما بهتر و ارزشمندتر از رضایت رئیس بهزیستی از شماست.
محمدی نیز در تاریخ 18/ 08 1392/ مینویسد: آقای ربیعی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی آیا حجت بر شما تمام نشده است؟ وقتی که یکی از نزدیکان رئیس دفتر رئیس سازمان بهزیستی که بدون هیچ سابقه مدیریتی در این سازمان به یکباره و صرفا بهعلت اینکه از نزدیکان رئیس دفتر بهزیستی است میشود مدیرکل مشاوره سازمان بهزیستی و بعد هم همایش مشاوره میگذارند و شما خودتان هم شرکت داشتید که در آن از هیچیک از کارشناسان ستادی یا استانی سازمان هیچ تقدیری نمیشود ولی از بسیاری افراد دیگر تقدیر میشود، پس چرا سکوت کردهاید، آیا هزینههای این همایش را پرسیده اید؟ چرا کاری نمیکنید؟ تو را بهخدا بهزیستی را دریابید. یک نفر هم با امضای ناشناس در تاریخ 1392/08/07 نوشته است: آقای ربیعی دلیل برگزاری همایشهای بیهدف در این شرایط حساس مالی دولت از سوی سازمانهای تحت امر شما و حضور شما در این برنامههای نمایشی چیست؟ همایش بهزیستی در مشاوره که در آن شرکت کردید برای چه بود و آیا میدانید هزینهاش چقدر بوده و از کجا تامین شده است؟ فقط برای اینکه رئیس فعلی بهزیستی میخواهد خودش را به شما معرفی کند؛ بهخدا گناه دارد در شرایطی که پول نیست تا نان مراکز معلولان و زنان و بچه یتیمها را بدهند این جور خاصه خرجی کنند ووزیر دولت تدبیر و امید هم در این نمایشها شرکت کند!
بهزیستی منابع مالی کافی ندارد
فرجالله عارفی، نماینده مجلس در این مورد به تهران امروز میگوید: سازمان بهزیستی در طول یک سال و اندی که در دولت گذشته با کمیسیون اجتماعی داشت بر اساس ماموریتها و منابع مالیای که داشت، کارش را انجام داد. البته سطح انتظار جامعه بالاست و حق هم هست ولی منابع مالی این سازمان جوابگوی برآورده شدن این سطح نیست. به طبع باید به میزانی از این سازمان انتظار داشته باشیم که منابع مالی آن اجازه برآورده کردن آن را بدهد. با توجه به فعالیتهایی که سازمان بهزیستی در کلیه بخشها تاکنون داشته، مورد تایید کمیسیون اجتماعی مجلس است.
او در مورد فعالیت بهزیستی در بخش کودکان کار میافزاید: بخشی از رسیدگی به کودکان کار در چارت سازمان بهزیستی میگنجد و همه دستگاههای ذیربط باید با هم همکاری کنند تا بتوانند این مشکل را حل کنند. متاسفانه مشکل کار کودکانی که به دلیل مسائل فقر و مادی دنبال کار میروند به عزم ملی نیاز دارد و فقط به بهزیستی ختم نمیشود.
نایبرئیس دوم کمیسیون اجتماعی با اشاره به فعالیتهای جدی شهرداری تهران در بخش اجتماعی ادامه میدهد: شهرداری یک وظیفه اجتماعی دارد که طبق قانون باید بخشی از درآمدهای خود را در این بخش خرج کند. فعالیت شهرداری با بهزیستی مغایرتی ندارد بلکه مکمل سازمان بهزیستی و سازمانهای خدمات دهنده دیگر است. کار بهزیستی کار گستردهتری است. نگهداری کودکان معلول بهویژه کودکان معلول ذهنی کار بسیار سخت و شاقی است که هزینهبر است. بهزیستی این کار را انجام میدهد و دستگاههای دیگر نمیتوانند این کار را انجام دهند. فرجالله عارفی میافزاید: بهزیستی برای آن که عملکرد بهتری داشته باشد، باید سطح مشارکتهای مردمی را افزایش دهد. خیلی از امورات هستند که میتوان با کمک مردم حل کرد. تقویتی در بحث حوزه مشارکتهای مردمی بهزیستی وجود نداشته. البته این بدان معنا نیست که آنها اصلا در این بخش فعالیت نکردهاند. هم نیاز هست و هم فرصتها برای این سازمان وجود دارد که بیشتر به این مسئله بپردازد.
بهزیستی در دولت گذشته برنامهریزی نداشت
عباس قائید رحمت نماینده مجلس نیز در مورد فعالیتهای بهزیستی به تهران امروز میگوید: بهزیستی یک سازمان حمایتی است. هدف این سازمان پیشگیری از آسیبهاست و باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد. پس از اتفاق افتادن درمان آن است. بهزیستی خدماترسانی به مددجویان و آسیبدیدگان اجتماعی را با مشاوره و کمک به سلامتی نزدیک کند یا مشکلات و نیازهای آن فرد را تامین کند. در مباحث اجتماعی کمتر متولیای میبینیم که به مسائل اجتماعی و مددکاری توجه لازم را داشته باشد.
وی با اشاره به وظایف بهزیستی میافزاید: بههر صورت بهزیستی در دولت گذشته تلاش خود را کرد اما برنامهریزی دقیقی نداشت و متاسفانه دولت و دستگاههای مسئول هم آنطور که باید و شاید نگاه درستی به این مقوله نداشتند. باید کاری کنیم که نیازهای واقعی تامین شود. این نیازها تاخیری نیست. یک نیازی مانند مسکن وجود دارد که میتوان با آن تاخیری برخورد کرد مثلا ودیعه مسکن یا مسکن استیجاری به آنها داده میشود تا در طول چند سال مشکل مسکن حل شود. ولی نیازهایی وجود دارد که نمیتوان آن را به تاخیر بیندازیم، زیرا حیاتی است و آسیبها بیشتر خواهد شد و قابلیتها از دست خواهد رفت و ممکن است شرایط نامطلوب در جامعه بهوجود آید. دولت برنامهریزی خیلی دقیقی در قبل نداشته است. خیلی از متقاضیانی که شرایط نامناسبی دارند پشت در بهزیستی صف کشیدهاند و در انتظار نوبت هستند تا خدمات گیرندهای خارج شود تا جایگزین آن شوند. خروجی و ورودی بهزیستی بر این اساس تنظیم شده است در صورتی که برخی در معرض آسیبهای اجتماعی هستند و با تاخیر، زندگی یا سلامتی آنها به خطر میافتد.
او میگوید: ما با این شرایطی که دولت گذشته در بهزیستی به اجرا گذاشته است، مخالف هستیم. دکتر مجید ابهری آسیبشناس اجتماعی هم با بیان اینکه اکنون وقت تصمیمگیری درخصوص مدیریت جدید سازمان بهزیستی است درخواست میکند که دولت هر چه سریعتر یک فردآشنا به حوزه مسائل اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را معرفی کند. او میگوید: در دولتهای گذشته هرچه که سازمان بهزیستی ضربه خورد از دست مدیران غیرمتخصص در این حوزه بوده است ولی در این دولت امید این را داریم که مسئولان بتوانند فردی کارشناس و باسابقه را بهعنوان رئیس جدید سازمان بهزیستی منصوب کنند.
مطالب فوق برگرفته از سایت سلامت نیوز، با کد مطلب 86540 مورخ 1392.8.21 می باشد.
آدرس سایت اخذ اطلاعات: http://www.salamatnews.com
نظر وبلاگ در خصوص مطالب فوق(وبلاگ قصد توهین یا هجمه بر هیچ فرد ، گروه و یا سازمانی را نداشته و حق سازمان بهزیستی و هر ذی نفع دیگری برای ارسال جوابیه و ارایه هرگونه توضیح مستند با در نظر گیری قوانین و رعایت اصول اخلاقی محفوظ است):